Jums steidzami nepieciešams pagatavot gaļu, bet esat aizmirsis to izņemt no saldētavas? Ir daudz veidu, kas ļaus īsā laikā atkausēt gaļu, tomēr ne visi no tiem ir droši.
Tāpēc ir svarīgi zināt, kuras atkausēšanas metodes var izmantot un kuras ne, citādi jūs nevarēsiet saglabāt garšu un kvalitāti.
Atkausēšana ledusskapī
Iespējams, vispareizākā metode no drošības viedokļa, jo šajā gadījumā gaļa atkausējas pēc iespējas vienmērīgāk un komfortablos apstākļos. Tiek saglabāta garša un tekstūra, baktērijas nespēj vairoties, un gatavu ēdienu var ēst, nebaidoties par savu labsajūtu. Tomēr ir arī trūkums – ja produkts jāatkausē ātri, šī metode nav piemērota.
Ledusskapī cūkgaļa, vistas gaļa, liellopu gaļa un citas šķirnes var atkausēties no 4 līdz 12 stundām atkarībā no gabala lieluma. Ideālā gadījumā, ja gaļu ievietojat ledusskapī vakarā un no rīta no tās kaut ko gatavojat, tas ir pietiekami ilgs laiks, lai tā pilnībā atkustētos.
Atkausēšana mikroviļņu krāsnī
Ja nav laika un vakariņas ir jāsagatavo pēc iespējas ātrāk, palīgā nāks mikroviļņu krāsns. Izņemiet produktu no maisiņa vai iepakojuma. Novietojiet uz mikroviļņu krāsnij piemērota šķīvja.
Nospiediet atkausēšanas režīmu vai, ja tāda nav, iestatiet to uz minimālo jaudu. Ieslēdziet taimeri uz divām minūtēm, pēc tam apgrieziet gaļu un atkal ieslēdziet mikroviļņu krāsni uz tikpat ilgu laiku. Turpiniet to darīt, līdz gabals ir pilnībā atkausēts.
Ņemiet vērā, ka, izmantojot šo atkausēšanas metodi, pastāv ļoti liels risks, ka gaļa var pāržūt. Lai to novērstu, dodiet tai laiku “atpūsties”. Ja saprotat, ka gabals ir ļoti karsts, dodiet tam laiku nedaudz atdzist un pēc tam atkal ieslēdziet mikroviļņu krāsni. Šādā veidā gaļa iekšpusē saglabāsies sulīga.
Turklāt šī metode ir piemērota tikai maziem gabaliņiem, bet vesels steiks neatkausēsies vienmērīgi. Vistas gaļa atkausēsies visātrāk, jo tai ir ūdeņaināka konsistence. Bet cūkgaļai būs nepieciešamas vismaz 20 minūtes – stingrās šķiedras neļaus tai ātri atdzist vajadzīgajā stāvoklī.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Spilveni smaržos svaigi un tīri pat bez mazgāšanas, izmantojot vienu vienkāršu metodi
- “Aukstais Pilnmēness” – gada skaistākais Mēness debesīs pacelsies 4. decembrī: senas tradīcijas arī senajiem latviešiem
- Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, šajā pasaulē ieradušies ar lielāku mērķi – viņiem ir “senas un gudras” dvēseles
- Debešķīgas brokastis, kas gatavas dažu minūšu laikā: ar recepti padalījās mans draugs itālis
- ”Daudzi pat neiedomājas tur sniegu notīrīt”: par šādu pārkāpumu konkrētā situācijā 1400 eiro sods









